Ekipman ön planda olduğu için aletli pilates de denilen reformer pilates, günümüzde daha çok vücudunu esnetmek ve sıkılaştırmak isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem. 20’nci yüzyılın başlarında Joseph Pilates tarafından ortaya atılan bu egzersizin, Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisine yardımcı olması amacıyla kullanıldığı biliniyor.
Reformer pilateste, mat üzerinde yapılan pilatesten farklı olarak özel tasarlanmış aletlerden yararlanılıyor. Reformer adı verilen bu özel ekipman düzeneği sayesinde vücudun kendi ağırlığı kullanılarak bedene güç, esneklik ve denge kazandırılması hedefleniyor. Egzersiz, diyafram nefesine dikkat edilerek yapılan koordine hareketler yoluyla vücudun duruşunu düzelterek doğru bir postür kazanmasına da imkân tanıyor.
Reformer pilateste kullanılan yaylar, bireysel olarak kişinin vücuduna, boyuna, yaşına, kas ve kemik sistemine göre ayarlanabiliyor. Böylece bu egzersiz hem yeni başlayan hem de ileri seviyede olan kişiler tarafından tercih edilebiliyor. Hareketlerdeki çeşitlilik sayesinde reformer pilates, yalnız fiziksel düzeyde değil; mental düzeyde de kişiye olumlu katkılarda bulunabiliyor.
Reformer pilates, adını ilk bakışta göze pek karmaşık görünen çok yönlü bir aletten alıyor. Reformer denilen bu alet, üzerinde düz bir platform ve tekerlekler bulunan yatak benzeri dikdörtgen bir çerçeve görünümünü taşıyor. Kızak olarak adlandırılan bu çerçeve, aletin bir ucuna bir dizi yay ile bağlanıyor. Çerçevenin tekerlekler üzerinde hareket etmesiyle, bu yaylar belli bir direnç sağlıyor. Reformer’da ayrıca footbar diye adlandırılan bir ayak barı, bacaklar ya da kollar tarafından kullanılabilen uzun kayışlar, sakatlanma ihtimalini en aza indirmek için ise baş ile omuzları destekleyen bloklar bulunuyor.
Herkes İçin Ulaşılabilir Spor Deneyimi!